Naar inhoud

Ginter

Ginter-logo

Sinds januari 2014 maakt Koekelare deel uit van het intergemeentelijk cultureel samenwerkingsverband Ginter. Samen met de andere Ginter-gemeenten (Ichtegem, Kortemark, Gistel, Zedelgem, Oudenburg en Torhout) werkt de cultuurdienst gezamenlijke acties uit rond o.a. Erfgoeddag, Open Monumentendag, de Week van de Smaak enz.

Ginter voert een specifieke communicatie naar doelgroepen en rond verschillende genres (film, muziek, familie). Twee van de belangrijkste doelstellingen zijn het afstemmen van het cultuuraanbod binnen de regio en het beter toegankelijk maken ervan voor alle inwoners via cultuurcommunicatie.


Gintergazet

Drie keer per jaar publiceert Ginter de Gintergazet met een overzicht van de gemeentelijke culturele evenementen in de Ginter-regio. De Gintergazet kan je hier digitaal lezen. Wie dat wil kan de Gintergazet ook thuis ontvangen op naam. Abonneer je nu via www.ginter.be.

Camiel Lootens
Volg de Eerste Wereldoorlog in de Ginter-regio via Facebook en Twitter
Ginter bundelde de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog in de partnergemeenten tot een regionaal verhaal. Via de Facebook- en Twitterpagina van pastoor Camiel Lootens volg je via een ‘regionale tijdslijn’ dag na dag wat er zich al die tijd afspeelde, van de inval van het Duitse leger tot de bevrijding.

De heel concrete linken met de streek zullen heel wat inwoners voortaan met andere ogen doen kijken naar de plaatsen waar ze elke dag voorbijkomen. Af en toe wordt een sprongetje gemaakt in de tijd en worden WOI-evenementen of relicten in de Ginter-regio in de kijker geplaatst. De tijdslijn wordt verder verrijkt met observaties en dagboekfragmenten van Lootens zelf, maar ook van onder anderen brouwer Jules Depuydt uit Aartrijke en boer Eduard Bossauw uit Torhout.

Je vindt de Facebookpagina op www.facebook.com/CamielLootens. Twitteraars kunnen het verhaal volgen op twitter.com/CamielLootens.

Praktisch

Cultuurdienst

Sint-Maartensplein 15b
8680 Koekelare
CC De Brouwerij


Tel:  051 61 04 94
Fax:  051 58 32 64
E-mail

Openingsuren

Maandag: gesloten
Dinsdag: 9u30-12u en 13u30-17u
Woensdag: 13u30-17u
Donderdag: 9u30-12u en 13u30-17u
Vrijdag: 9u30-12u en 13u30-17u