Naar inhoud

Kansenpas Koekelare

Kansenpas

De Kansenpas is er om mensen te motiveren zich lid te maken van een Koekelaarse sportclub of deel te nemen aan de speelpleinwerking, ondanks de financiële drempel die ze ondervinden.

Hoe aanvragen?
Om na te gaan of je in aanmerking komt voor de Kansenpas, richt je je tot het OCMW. Het OCMW bekijkt of je voldoet aan de voorwaarden en bezorgt je dan de Kansenpas. 

Wie komt in aanmerking?
Wie aan volgende voorwaarden voldoet, kan van de Kansenpas gebruikmaken: je hebt recht op een regeling voor verhoogde tegemoetkoming (RVV), je hebt een laag inkomen (16.965,47 euro verhoogd met 3.140,77 euro per persoon; wordt geïndexeerd) of je hebt een schuldenlast (budgetbeheer, budgetbegeleiding, schuldbemiddeling en collectieve schuldenregeling). 

Speelpleinwerking
Voor de speelpleinwerking volstaat het de Kansenpas bij inschrijving te laten zien aan de hoofdmoni. Je betaalt dan meteen het voordeeltarief of 50% van het totale inschrijvingsgeld. De Kansenpas geeft enkel korting op het inschrijvingsgeld, niet op de bijdrage voor extra activiteiten (zwemmen, daguitstappen,…). Voor deze extra activiteiten kan je je wenden tot het OCMW.

Meer info in onderstaande folder.

Praktisch

Jeugddienst

Belhuttebaan 40
8680 Koekelare


Tel:  051 58 92 04
E-mail

Openingsuren

De jeugdfunctionaris is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08u30 tot 12u en van 13u30 tot 17u30. Op woensdag van 13u tot 18u30.