Naar inhoud

Vernieuwde bibliotheek open vanaf 16 november

Logo West-Vlaanderen

De vernieuwde bibliotheek gaat op 16 november opnieuw open! We nemen er een gloednieuwe zelfuitleenbalie in gebruik. Zoals het woord het laat vermoeden is een zelfuitleenbalie een toestel waarmee de bibliotheekbezoekers hun materialen zelf registreren bij het uitlenen, verlengen of terug inleveren.

Lidgeld, uitleengelden en boetes zal je ook rechtstreeks aan de betaalautomaat kunnen betalen. Bovendien biedt de zelfuitleen veel meer privacy voor de ontlener.

Schrikt dat nieuwe systeem van zelfuitleen je wat af? Geen nood. In de beginfase zal het bibliotheekteam bezoekers bijstaan om hen vertrouwd te maken met het nieuwe systeem.

De zelfregistratie geeft het bibliotheekpersoneel meer tijd om de bibliotheekgebruikers efficiënt te helpen en op die manier een uitgebreidere en kwalitatieve dienstverlening te garanderen. Voor alle info kan je terecht aan het vernieuwde infopunt.

Technisch gezien krijgen alle materialen een RFID-chip. Een chip die alle boeken, tijdschriften, cd’s en dvd’s meteen beveiligt tegen diefstal. We stappen op die manier mee in het uitleensysteem van de toekomst. 66% van de West-Vlaamse bibliotheken beschikt op vandaag over een zelfuitleenbalie. De provincie West-Vlaanderen promoot en ondersteunt de installatie van een zelfuitleenbalie met een subsidie van € 20.000.

datum van het bericht: maandag 07 november 2016